Recepten


Wortelcake

Wat heb je nodig?:
  • 1 kleine winterwortel (ca. 200 g)
  • 200 g boter
  • 150 g fijne kristalsuiker
  • 2 eieren
  • 200 g zelfrijzend bakmeel
  • 1 theelepel kaneel
  • 100 g verse roomkaas
  • 125 g poedersuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
Smelt 150 gram boter in een kom in de magnetron tot het vloei baar is.
Verwarm daarna de oven voor op 175 graden.
Rasp, terwijl de over warm wordt, de wortel tot je 200 gram fijn geraspte wortel hebt. Mix in een kom de wortelrasp, de gesmolten boter, suiker, een snufje zout en de eieren tot alle ingrediënten goed gemengd zijn. Zeef het zelfrijzend bakmeel  het mengsel, voeg de theelepel kaneel toe en mix dit alles weer goed door elkaar.

Giet dit mensel in een bakvorm of cupcakevormpjes en bak de cake in 45 min. goudbruin. De gaarheid kan getest worden door een satéstokje in de cake te steken. Komt het stokje schoon uit de cake, dan is de cake gaar. Laat de cake nu 1 uur afkoelen buiten de oven.

Toppping:
 Laat de rest van de boter zacht  worden (niet smelten). Meng dit met de roomkaas, poedersuiker en vanillesuiker  tot een glad glazuur ontstaat.

Als de cake is afgekoeld kan je het glazuur met een spatel over de cake uitstrijken. Zet de cake nog 15 min. in koelkast , zodat het glazuur weer wat opstijft (het glazuur wordt niet hard).

En klaar is de wortelcake!